اصلاً دور انداختن آنها یعنی چی؟ میدانید اگر یک باطری را کنار دیگر زبالهها بیندازیم، چه خطرهایی دارد؟ زینب حسینی، سفیر محیطزیست دوچرخه در مطلب زیر این موضوع را مطرح کرده است. موضوعی که از مسائل مهم دنیای امروز است. اگر شما هم نگران زمین هستید، کار زینب را دنبال کنید و دربارهی این موضوع تحقیق کنید.
سلام، بعد از مدتی طولانی سنجاقک دوباره سبز میشود! این گلخانه آنقدر به من چسبیده بود که یادم رفته بود پرواز در هوای آزاد چه حالی دارد! راستش را بخواهید سوژههایم هم کم شده بودند. آخر دوست انسانم کمتر پیش من میآمد...
حالا بعد از اینهمه مدت دوستم آمده و شکایت میکند که گوشی مادرم خراب شده. چند روزی است که هی با آن ور میرود، ولی انگار دیگر به دردبهخور نیست. حالا با این گوشی خراب چه باید کرد؟ به این فکر افتادم اگر دوستم آن را دور بیندازد، به چه سرنوشتی دچار میشود؟
براساس تحقیقات سنجاقکی من، دور انداختن هرکدام از وسایل الکتریکی ممکن است دردسرهایی داشته باشد. بعضی از دستگاههای الکترونیکی صادر شده به کشورهای غیرصنعتی، بعد از بیاستفاده شدن، سوزانده میشوند که با این کار نهتنها قسمتهای قابل بازیافت آن هم از بین میرود، بلکه گازهای بسیار خطرناکی تولید میشود. دفن کردن آن هم خاک را آلوده میکند. جالب است بدانید که در ساخت این وسایل از فلزاتی مثل طلا، نقره، آلومینیوم و حتی ایندیم که فلزی است بسیار نادر، استفاده میشود.
بازیافت این وسایل هم راحت نیست. در کشورهای فقیری که این قطعات جدا و بازیافت میشوند، کسانی که با آن در ارتباطاند معمولاً بدون پوشش ایمنی کار میکنند و تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل... این جور وقتها به خودم میگویم چهقدر خوب است که من یک سنجاقکم و این کارها از من بر نمیآید!
چندوقت پیش در یک برنامهی مستند دیدم که یک فرستندهی جی.پی.اس روی تلویزیونی نصب کرده بودند تا آن را تعقیب کنند که بعد از دور انداخته شدن، به کجاها میرود. اما تلویزیون بعد از طی مسافتی طولانی دوباره تعمیر شد و بهعنوان جنسی قابل استفاده فروخته شد.
به نظرم باید شما انسانها فکر بیشتر دربارهی این موضوع کنید تا منابعمان به سرعت از بین نروند و زمین آلوده نشود.
سیده زینب حسینی از پاکدشت